Noutăți

TESTAREA ELEVILOR DE CLASA a VI-a - CEX.

NOUTĂȚI:  

REZULTATE FINALE

Note după contestații

REZULTATE - Subiect - Barem

TESTAREA ELEVILOR DE CLASA a VI-a - CEX

eventualele contestații se depun luni, la secretariatul unității, între orele 8, 30 - 11,30.

 


 

* Orarul valabil din 2 octombrie 2017 pentru ELEVI și pentru PROFESORI *

Mediatizare proiect Euroscola

            Mediatizare concurs, expozitie

           Săptămâna aceasta, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” organizează două evenimente deosebite, ce se înscriu în faza finală a proiectului Euroscola 2017 , „Cucuteni – începutul identității europene”.

Marți, 3 octombrie, la Casa de Cultură a municipiului Iași „Mihai Ursachi”, începând cu orele 12,00, se deschide expoziția cu titlul „Pe urmele civilizației Cucuteni”. Timp de o săptămână, vizitatorii vor avea ocazia să admire obiectele ceramice realizate de elevii colegiului în prima săptămână de școală, în Atelierul de creație al artistului plastic Ionela Mihuleac din Cucuteni.

 afiș concurs         afiș expoziție          

Miercuri, 4 octombrie, la Muzeul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în intervalul 14,00 – 16,00, elevi din cele șase clase a XII-a se vor întrece într-un concurs interactiv cu tema „Valori ale Uniunii Europene”. Concursul își propune să conștientizeze elevii în direcția cunoașterii valorilor comunității din care facem parte de 10 ani: respectul pentru demnitatea umană și drepturile omului, libertate, democrație, egalitate, statul de drept, unitate în diversitate.


 Mediatizare conferinţă

Joi, 21 septembrie 2017, de Ziua Internaţională a Păcii, Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu”, în parteneriat cu Muzeul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” şi Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, a organizat Conferinţa „Cucuteni – începutul identităţii europene”, în Aula „Gheorghe Asachi” din Iaşi. Conferinţa a reprezentat principala activitate a proiectului EUROSCOLA 2017 şi a reunit peste 200 de elevi, profesori şi reprezentanţi ai mediului ştiinţific, educaţional şi cultural ieşean.

În cadrul conferinţei a fost prezentat stadiul în care se află proiectul cu acelaşi nume, înscris în competiţia iniţiată de Parlamentul European sub titlul generic „Rolul patrimoniului românesc în consolidarea identităţii europene”, anul acesta aflată la a X-a ediţie. Despre vechimea şi importanţa civilizaţiei cucuteniene şi a celei geto-dacice au vorbit dr. Senica Ţurcanu, muzeograf, şef al Muzeului de Istorie a Moldovei, conf. univ. dr. Vasile Cotiugă de la Facultatea de Istorie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, drd. Vasilica Mârza, asistent de cercetare la Muzeul UAIC. Domnul profesor Constantin Chirilă, directorul Colegiului Naţional „Garabet Ibrăileanu”, a amintit în cadrul conferinţei numeroasele proiecte europene derulate în ultimii 10 ani, de când colegiul a primit, neîntrerupt, titlul de Şcoală europeană.

 foto 1,            foto 2,            foto 3             

Echipa de proiect a colegiului, formată din 23 de elevi, coordonaţi de doamnele prof. Doiniţa Cărăuşu şi Laura Ciocoiu, şi-a propus promovarea Muzeului de Sit Arheologic din Cucuteni.